Tag: ktv洗面奶遛鸟


first_img Projects City:AudierneCountry:FranceMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Chantal Andro + Aurelien ChenRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingWoodLunawoodThermowood FacadesWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsSolarluxSliding Window – CeroText description provided by the architects. This hybrid barn house on a narrow piece of land dialogues in harmony and in contrast with the traditional surroundings. Once upon a time in Audierne lived a local fisherman nicknamed “Sentinel”. He observed the sea from the hills towering the village harbor. One century later, his descendants bought a piece of land in Audierne, up on a hill and facing the same ocean horizon their ancestor used to gaze at. The project is located on a narrow and irregular piece of land, at the edge of a block and at the entrance of the village. Considering the peculiarity of this location, a traditional compact house would have had a strong impact on the surrounding landscape.Save this picture!© Chantal Andro + Aurelien ChenTherefore, the architect chose to split the house into three volumes, each one being parallel to one edge of the plot of land. The main house, a barn house-like wooden structure, is situated below while two lower blocks occupy the upper part of the land. The three-slope roof and the different levels optimize spaces while minimizing the size of the building, providing a view of the ocean with a minimal impact on the surrounding landscape.Save this picture!© Chantal Andro + Aurelien ChenSave this picture!Plan – First floorSave this picture!More than being a mere reinterpretation of the local traditional barn house, this project is an answer to a very particular and irregular piece of land, and to a very specific urban tissue with a wide range of architectural typologies. The project is dynamic, and its perspectives are consistently changing. Seen from its Southside, the house echoes with the traditional barn houses, while from the Northside, it shows very contemporary lines. The different materials composing the house are echoing with the diversity of the surrounding colors and elements: western red cedar cladding, mixed slate/zinc roofing, white wall coating, and black stained wood.Save this picture!© Chantal Andro + Aurelien ChenThe functional layout is based on bioclimatic design principles and site conditions: the car park on Northside creates an acoustic and climatic screen, the main spaces face the ocean towards the South, while the bedrooms face the East. A skylight is located in the middle of the house bringing natural light to most of the space, and steel mesh along the stairs creates transparency that keeps changing together with the motion of the clouds above. This very specific steel mesh is used by local fishermen to catch local seashells. The wood structure – visible from the inside – was digitally prefabricated in order to get complete control over the construction process.Project gallerySee allShow lessHG – Gerontological Home / R+B Diseño ExperimentalSelected ProjectsSneaker District Amsterdam / Barde + vanVolttSelected Projects Share Photographs:  Chantal Andro + Aurelien Chen Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Area:  170 m² Year Completion year of this architecture project Lead Architect: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/959607/sentinel-house-aurelien-chen Clipboard Architects: Aurelien Chen Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/959607/sentinel-house-aurelien-chen Clipboard CopyAbout this officeAurelien ChenOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookAudierneFrancePublished on April 10, 2021Cite: “Sentinel House / Aurelien Chen” 10 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  France Sentinel House / Aurelien Chen Houses Manufacturers: Technal 2015 Photographs ArchDaily Aurelien Chen CopyHouses•Audierne, France Save this picture!© Chantal Andro + Aurelien Chen+ 47Curated by Paula Pintos Share “COPY” Sentinel House / Aurelien ChenSave this projectSaveSentinel House / Aurelien Chenlast_img read more

Recent Comments